Köpek Isırmalarını Önleme
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

 

 

 

Köpek Isırmalarını Önleme

 

Köpekler ısırabilir?

Bu bir gerçek. Köpeğinizin birini ısırma olasılığını azaltmak için yapabileceğiniz şeyler olduğu kadar, başka birinin köpeği tarafında0n ısırılmamak için atabileceğiniz adımlar da vardır.

 
 
Büyük köpekler burada kötü bir şöhrete sahip.
Bir bakıcıya sorarsanız, muhtemelen size büyük bir köpek yerine küçük bir köpek tarafından ısırılma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyleyecektir. Sorun şu ki, büyük köpekler ısırdıklarında çok daha fazla zarar verebilirler, bu nedenle büyük köpeklerin çok daha sık ısırdığını duyarsınız. Ek olarak, çok az insan bir Chihuahua yüzünden neredeyse bir parmağını kaybettiğini kabul etmek istiyor.
 
 
Boyut önemlidir.
Büyük köpekler ciddi hasara ve hatta ölüme neden olabilir. Küçük köpekler nadiren dikiş gerektirecek kadar hasara neden olur. Eğitim kritiktir. Pek çok insan, küçük köpeklerin özellikle tehlikeli olmadığı için daha az eğitime ihtiyaç duydukları varsayımı altındadır. Gerçekte, ne kadar eğitime ihtiyaç duyduklarını ve ısırma olasılıklarını belirleyen, köpeğin kişiliği ve yetiştirilmesidir. Irk, çoğu insanın inandığından çok daha az alakalıdır. Küçük köpekler tüneklere hükmetme eğilimindedir, bu da onların istediklerini alamadıkları takdirde kırılma olasılıklarını artırır. Ayrıca kendilerini büyük köpeklerden daha sık rahatsız eden durumlarda bulabilirler. Köpek sahibi olmayanların küçük bir köpeğe yaklaşma olasılığı daha yüksektir çünkü daha az tehdit edici görünürler. Köpeğiniz utangaçsa, onun için ayağa kalktığınızdan emin olun. Onları sosyalleştirmek çok önemlidir, ancak küçük köpeğinizi yabancılarla etkileşime girmeye zorlamayın.
 
 
sosyalleşme
Köpeğinizi sosyalleştirmek çok önemlidir . Bu, onları dışarı çıkarmak, çeşitli insan ve hayvanlarla tanışmak ve farklı yerler ve nesneler hakkında bilgi edinmek anlamına gelir. Yavru köpeğinizi zorlamayın. Rahatsız olurlarsa veya korkarlarsa, onları bir şeyle yüzleşmeye zorlamak durumu daha da kötüleştirebilir. Yavru köpeğinizi ilk aşılarından 11 gün sonra sosyalleştirmeye başlayabilirsiniz, ancak nereye gittiğinize dikkat edin. Onları aşılarının tam olduğunu bildiğiniz yetişkin köpeklerle tanıştırın (ailenize veya arkadaşlarınıza ait). Onları köpek yavrusu kursları için saygın bir köpek eğitmenine götürün. İyi bir tesis, köpek öğrencilerinin yaşlarına uygun tüm aşıları yaptırmasını gerektirecek ve bu da yavru köpeğinizin güvende kalmasına yardımcı olacaktır. Yavru köpeğinizi evcil hayvan dostu mağazalara götürün. Yavru köpeğiniz en az 6 aylık olana ve aşıları tam olana kadar köpek parkları gibi yerlerden kaçının. Şemsiye gibi potansiyel olarak korkutucu nesneleri tanıtın. Bazen şapka tak. Gençken ne kadar çok tanışırlarsa, yaşlandıklarında sorunlarla o kadar iyi başa çıkarlar. Sakin, kendine güvenen bir köpeğin ısırma olasılığı, korkan bir köpekten çok daha düşüktür.
 
 
Yaralı köpekler.
En cana yakın köpek bile yaralanırsa ısırır. Birisi onlara yaklaştığında kendilerini daha fazla acı veya yaralanmadan korumak için savunma tepkisi olabilir. Ayrıca çarpılır veya itilirlerse refleks olarak ısırabilirler, bu nedenle yaralı bir köpeği hareket ettirirken dikkatli olun - veya daha iyisi, özellikle yaralanmalar ciddi görünüyorsa profesyonel yardım alın. Veteriner muayene için köpeğinize ağızlık takmak isterse şaşırmayın.
 
 
Isırma korkusu.
Köpekler sadece kızgın olduklarında veya acı çektiklerinde ısırmazlar. Ayrıca korktuklarında  da ısırabilirler. Bilinmeyen bir köpeğe yaklaşırken sadece en iyi niyetiniz olabilir, ama onlar bunu bilmiyorlar. Bazı köpekler, tüm yeni insanların arkadaş olduğunu varsayar, ancak bazıları kendi insanlarına bağlı kalmayı tercih eder. Tanımadığınız bir köpeğe dokunmadan önce daima sorun. Burnunu çekmek için kapalı bir el sunun ve ardından omuzları okşamak için yana doğru uzanın. Başın tepesine dokunmayın veya üzerinden uzanmayın - birçok köpek bunu çok korkutucu bulur. Eğilip kendinizi daha küçük göstermekten zarar gelmez. Köpekler, özellikle rüya görürken aniden uyandırılırlarsa ısırmaya başlayabilirler.
 
 
Savunma köpekleri.
Yavrularını yiyen veya onlara bakan bir köpeği rahatsız etmeyin. Aşina olmadığınız bir köpekten hiçbir şey almaya çalışmayın. Köpeğinize, birinin yemeğiyle oynamasının sorun olmadığını öğretin - yine de onu yiyebilirler. Yavru köpeklere, bir şeyleri kapmak yerine, sahip olmalarına izin verilen bir şey karşılığında sahip olmamaları gereken şeylerden vazgeçmeyi öğretin. En iyi "oyuncakların" tümü insan tarafından "çalınırsa", köpek yavrusu nesneyi savunabilir.
 
 
Çocuklar.
Çocuklara köpeklerin yanında nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek son derece önemlidir. En sabırlı aile köpeği bile kulakları çok fazla çekilirse ısırabilir ve birçok köpek, köpeğe tamamen kazara zarar veren çocukları ısırmıştır. Çocukları ve köpekleri, çocuk en az on yaşına gelene ve köpeğin yanında düzgün davranacağına güvenilene kadar gözetimsiz bırakmayın. Kapma ve dürtme aşamalarında köpekler ve bebekler arasındaki doğrudan etkileşime karşı dikkatli olun. Köpeğinize çocuklara karşı sakin ve sabırlı olmayı öğretin, ancak kesinlikle her şeye katlanmalarını beklemeyin. Önce sahibine sormakla başlayarak, çocuklara tanımadıkları köpeklere nasıl yaklaşacaklarını öğretin. Yabancı bir köpeğe koşmak asla uygun değildir.
 
oynamak
Bazı köpekler oynarken huysuzlaşır. Özellikle yavruyken çok heyecanlanırlarsa yanlışlıkla ısırırlar. Bazı köpekler insanları "gütmeye" çalışacak, bu da kişi buna uymazsa kıstırmaya neden olabilir. Bu, özellikle kaçarsanız geçerlidir. Çekme oynamak, bazı köpeklerin kıstırılmasına neden olabilir. Köpek yavrusu sinirlenirse oyunu hemen durdurun ve uzaklaşın. Sizi yeniden oyuna dahil etme girişimlerini göz ardı edin. Yavru köpeğiniz kısa sürede derideki dişlerin oyunun bittiği ve dikkatinizi kaybettiği anlamına geldiğini öğrenmelidir, bu nedenle oynamaya devam etmek istiyorsa dikkatli olması gerekir. Yavru köpeğinizi neyin tetiklediğini öğrenin ve farklı oyunlar oynamaya çalışın. 
 
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

 

 
 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 6 / 2 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی